Wat hadden inwoners in de Hanzetijd te eten? Wat aten boeren, burgers en adel?
Tijdens de lezing ‘Eten in de Hanzetijd’ verkennen we samen wat het lokale land te bieden had en wat men van verder haalde. Maar nog belangrijker, wat kookte men ermee en welke smaken genoot men van? Aan het einde gaan we zelf ook nog aan de slag en kunnen we enkele van deze smaakcombinaties samen ervaren.
Joost van der Horst-Withuis (1986) is historisch cateraar, auteur en onderzoeker naar Zutphens zilver. Samen met zijn echtgenote Lana hebben zij, al tien jaar, het bedrijf Medieval Catering waarmee zij op middeleeuwse en historische evenementen publiekscatering verzorgen. Daarnaast bieden ze vanuit de website HistorischBuffet.nl complete historische buffetten, workshops en lezingen van verschillende tijdsperiodes.
Waar en wanneer?
Datum: zondag 12 november
Tijd: 14.00 – 16.15 uur met een pauze
Locatie: Het Auditorium, ’s Gravenhof 4 in Zutphen
U gebruikt een verouderde en onveilige browser
Voor een prettig en veilig gebruik van de website raden wij u aan om gebruik te maken van een andere internet browser.
Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Lees hier meer over de Cookies en onze Privacyverklaring.